F.A.Q.

Veel gestelde vragen
Waarin verschilt NewFeed t.o.v. andere mengvoerbedrijven?

De meeste mengvoerbedrijven leveren een totaal pakket; nutritie, mengvoer inclusief transport, stal advies en vaak nog algemeen advies, vanuit één organisatie. NewFeed levert enkel het mengvoer inclusief transport en organiseert eventueel door de klant gewenste dienstverlening via samenwerkingspartners. NewFeed heeft geen eigen medewerkers en nauwelijks overheadkosten. NewFeed kiest voor ieder onderdeel van het proces de beste samenwerkingspartner.

Welke voordelen heeft de veehouder bij NewFeed?

Doordat NewFeed nauwelijks overheadkosten heeft en enkel werkt met bedrijven en zelfstandig professionals die direct kostenverantwoordelijk zijn kan de veehouder enorm op de voerkosten besparen. M.a.w. toegevoegde kosten zijn direct voor iedereen duidelijk en zullen door de klanten en het management van NewFeed niet getolereerd worden.

Waarom heeft de mengvoerindustrie baat bij NewFeed?

Elk mengvoederbedrijf in Europa heeft in meer of mindere mate last van een sub-optimale bezetting. Hetzij teveel, maar ook vaak te weinig. Door samen te werken met NewFeed kan een mengvoederfabrikant op een relatief gemakkelijke manier extra afzet creëren via het private-label principe. Dit principe wordt al in vele sectoren toegepast maar is in de grootschalige mengvoerindustrie in combinatie met het totale samenwerkingsmodel relatief nieuw.

Hoe benadert NewFeed de veehouders?

Alles in de organisatie is erop gericht om tegen lage kosten een groot bereik te hebben, internet en social media zullen een toonaangevende rol spelen in deze benadering, al dan niet gecombineerd met persoonlijke benadering. NewFeed zal starten met afzet via MijnVoer.nl.  Later zullen hier wellicht andere afzetkanalen aan toegevoegd worden.

Hoe adviseert NewFeed de veehouders over het te gebruiken voer?

In tegenstelling tot de gangbare veevoerorganisaties adviseert NewFeed de veehouders niet zelf, maar laat dat graag over aan de -snel groeiende- groep onafhankelijke voerspecialisten die momenteel actief zijn in Nederland. Deze aanpak staat garant voor een onafhankelijk- en juist voeradvies op maat van het veehouderij bedrijf.

Welke adviezen geeft NewFeed nog meer?

NewFeed zal zich enkel positioneren als de meest efficiënte mengvoederleverancier en derhalve zult u van NewFeed geen algemene adviesdiensten mogen verwachten.

Wat is het verschil tussen NewFeed en MijnVoer?

NewFeed is een mengvoederorganisatie die voor eigen risico en rekening voer laat produceren en dit afzet aan de veehouderij. MijnVoer is een vergelijkingsplatform voor mengvoederleveranciers maar levert zelf geen voeders. Dit platform voert enkel een vergelijking uit volgens bepaalde rekenregels en biedt daarna de veehouders de gelegenheid om een bestelling te plaatsen bij de leverancier van hun voorkeur. NewFeed is dus één van deelnemers aan MijnVoer.nl

Hoe heeft NewFeed zijn samenstellingen en voeders geborgd?

De veehouder en zijn voerspecialist dienen er zeker van te zijn dat het bedoelde voer ook daadwerkelijk geleverd worden. NewFeed heeft hier aansluiting gezocht bij de borgingsmethodiek die ook MijnVoer toepast. Uitgangspunt hierbij is dat de grondstofsamenstelling leidend is en niet de berekende nutriënten.

Hoe heeft NewFeed zijn kwaliteitssysteem geregeld?

Als mengvoederleverancier dient NewFeed te voldoen aan alle gangbare kwaliteitssystemen. De werkwijze van NewFeed is GMP gecertificeerd en daarnaast is NewFeed deelnemer aan SecureFeed.

Staat uw vraag er niet bij?
Neem dan contact met ons op: